Cobra Artist vannløselig oljemaling og Quick dry

Skrevet av Heidi Irene Kainulainen den

Cobra Artist vannløselig oljemaling

I denne videoen har jeg ett 11 timers malemarathon, som ved hjelp av timelapse klipp er komprimert ned til 7 1/2 minutt :)

Vi testet ut flere merker før vi valgte det merket vi syntes var best som Vannløselig Oljemaling.

Dette har jo vært på markedet en stund, men jeg ønsket å finne merket som var best of both worlds.

Du skal se og kjenne at du maler med olje, samtidig som endel av egenskapene til akryl skal være tilstedet. Du kan male med en fuktig svamp, skape renning, lasere og gjenåpne deler som er begynt å tørke, samtidig som du får duse overganger, tykk impasto og ett medium som tørker sakte nok til at du kan utføre endringer. 

Ved første test brukte vi kun vann som malemedium og jeg syntes det tørket for sakte, så i denne testen brukte vi malemediumet Quick dry. 

Cobra Quick dry oppfører seg likt som Liquin, men den lukter ikke. 

Så her har du en løsemiddelfri, vannløselig, luktfri oljemaling som oppfører seg som nettopp oljemaling. Cobra kan blandes med andre typer oljemaling, men husk at den da vil bli mindre vannløselig. 

Det er lett å missforstå vannløselig med vannbasert, Cobra er fremdeles basert på linolje, og kan ikke blandes med vannbasert maling som akryl og akvarell. 

Vi har også testet det ute i minusgrader. Ved minus 10*c  ble den tykk og vanskelig å jobbe med, men ved ca. 0*c i påskesola var den flott å jobbe med. Vi testet til og med snø som malemedium :)

Da den er vannløselig anbefales den ikke ute når det regner. Dette vil gi striper i bildet på lik linje som akryl.